Infrastructure and Cabling

 

 

Yapısal kablolama; Data hatları (bakır ve fiber), ses, Şebeke, UPS ve güvenlik sistemi sinyallerinin düzgün şekilde iletimini sağlamak üzere yapılan bir altyapı çalışmasıdır. Yapısal kablolama ile veri ve enerji iletiminin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi hedeflenmektedir.

Yapısal Kablolama network sisteminin en uzun süre kullanılan parçasıdır. Çok önemli olan kablolama altyapısı kurumların toplam network yatırımlarının sadece %2-5'ini oluştururken, karşılaşılan network problemlerinin %80'i aslında hatalı tasarlanmış ve uygulanmış kablolama sistemleri sebebiyledir. Bu nedenle kablolama hassas bir şekilde ölçülerek ve en kaliteli ekipmanlar ve cihazlar kullanılarak yapılmalıdır.

Bina mimarisine göre sıva altı, zemin altı, kanal içi, vb. şekilde kullanıcının masasına ulaştırılan data kabloları, mutlaka bir data prizinde sonlandırılmalıdır. Bu kabloların uçlarına data plug (RJ-45 Connector) takılmamalıdır. Kabloların diğer uçlarının toplandığı merkezde (Sistem odası veya ayrı Rack Kabinet), kablolar Patch Panel denen pasif cihazlarda sonlandırılmalıdır.

Data ve telefon kablolaması projelerinde mutlaka elektriksel altyapı gözden geçirilmelidir. Bilgisayar sistemleri için ayrı bir topraklama hattının olduğundan emin olunmalı, toprak voltaj seviyelerinin tolere edilebilir sınırlar içinde olduğuna dikkat edilmelidir.

 

Standart (Bakır) Kablolama
Cat5e, Cat6, Cat6a, Cat7 Bakır UTP ve FTP kablolar, Standart, modüler Patch Paneller, UTP ve FTP olarak Moduler Keystone jack ve prizler, 30 cm ile 20 metre arasında değişik boy ve kategorilerde Patch Kablolar

 

Fiber Optik Kablolama
Gigabit Ethernet ve 10 Gigabit Ethernet Backbone teknolojileri dahil, yüksek hızlı fiber transmisyon sistemleri için uygundur. Multi mode OM1, OM2, OM3, OM4 ve Single mode kablolar, fiber optik Patch Paneller, Pig tail, kaset vb. sonlandırma ekipmanları, Fiber Optik Patch kablolar

Rack Kabinet
Kablolama ve aktif cihaz kabinetleri, Kat dağıtım kabinetleri ve Duvar tipi dağıtım kabinetleri